fredag, juni 21

Pligterne skal passes...


...men derefter må man gøre lige hvad man vil! Derfor kommer det lige i første række at nyde når sommeren er god ved os!! Og bloggen må aldrig blive pligt, så den har måttet vente lidt til fordel for andre sysler... 

Det betyder at jeg har været i haven. Jeg forsøger at redde mit tilgroede blomsterbed, og nu har jeg brug for hjælp: Skal jeg hive resten af de planter op som jeg viser et eksemplar af her? Er det ukrudt eller ej? Jeg mindes ikke at have plantet dem, men på den anden side, så vil jeg da heller ikke af med dem, hvis de bliver kønnere om et stykke tid... er der mon nogen som ved besked om den sag?


10 kommentarer:

 1. Det ser ud til at være gyldenris - den er skøn i buketter - Men spreder sig som en gal - som man skal være over dem...

  De bliver gule og lidt fjeragtige - prøv evt. at google dem

  SvarSlet
 2. Nummer 4 billed viser et ret godt eksempel på hvor køn den kan være hvis den sættes rigtigt

  http://www.havetip.dk/min-have/staudehaven.aspx

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror minsandten du har ret : ) Kan egentlig godt huske dem nu.... jeg må overveje hvad jeg skal gøre, for de står rigtig nok kønt på det foto du viser mig, men derudover er jeg ikke sååå vild med dem.... men så længe der er plads i bedet behøver jeg jo ikke gøre noget overilet ; ) Tusind tak for hjælpen : )

   Slet
 3. Uhmm du er god til at lave salat Jette!

  SvarSlet
 4. Tænker også det ligner gyldenris. Jeg har dem overalt og har fjernet dem med virkelig hård hånd, faktisk. Har kun ladet dem stå i en flok her og der. Jeg har hørt tager de rigtig meget næring fra jorden, så jeg har nok været meget hårdere ved den, end man egentlig behøver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu tror jeg også jeg vil fjerne dem - de må ikke tage næring fra mine roser og pæoner!! Tak for den information : )

   Slet
 5. Øj- det ser lækkert ud! Sjovt, at jeg netop i denne uge, har sat bagte tomater på madplanen... Og jeg blev inspireret til at komme jordbær i salaten! God søndag!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt hvis jeg kan inspirere dig... jeg er selv meget inspireret af dine skønne madindlæg Lisbeth ; ) Har lige stegt blomkålsfrikadeller.. et lille eksperiment - de må gentages, for mums de smager godt : )

   Slet
  2. Ja, Carsten havde fortalt Jannik, at vi har spist noget af det samme mad i løbet af ugen:o) Det er jo bare herligt! Det lyder også lækkert med blomkål i frikadellerne...

   Slet