lørdag, januar 05, 2013

Nu går den ikke længere....Det nye år er godt i gang, og ferien er vist nok slut nu.... Rundt omkring i Blogland kan man se billeder fra året der gik, og læse om drømme og nytårsfortsætter for det nye år... Jeg synes det er lidt svært at komme i gang igen, ovenpå juleferie og influenza og hvad det fører med sig. Mine sidste tre indlæg lavede jeg på een gang, og de poppede op helt automatisk her på bloggen henover jul og nytår.

Men så blev der stille nogle dage...

Og "nu går den ikke længere!" Et nyt år, en ny start! Men kender I det der med at man har en masse krævende nytårsfortsætter på een gang, og alligevel ikke kan overkomme dem? Det hele falder til gulvet, og alt fortsætter i den gamle gænge. Derfor tænker jeg i år, at holde det lidt simpelt, og i stedet tilføje en ny god vane hver uge... i stedet for 15 nye vaner i januar ; )

På arbejdsfronten starter jeg med at rydde op! Mit værksted - hvor jeg skærer bogstaver - trænger til en grundig oprydning og renovering... Så skulle det gerne blive lidt mere simpelt at træde ind i rummet og klare en opgave der.

På den personlige front, vil jeg starte op med at tilføje en god vane med at drikke nok! Jeg vil drikke 2 liter vand hver dag... Det lyder da rimeligt simpelt og overkommeligt, gør det ikke? Jeg har forsøgt det før og ved af erfaring at jeg sagtens kan bruge lidt opbakning ; ) Jeg kan nærmest gå en hel dag på tre kopper te nemlig....29 kommentarer:

 1. JO!! Jeg kender det bestemt godt. Jeg er også i gang med den helt store oprydning i mit værksted og man kan virkelig mærke at det frigør energi at få lavet orden og få smidt alt det overflødige ud. Jeg vil prøve at holde fokus på en 3-4 ting/områder i mit liv som jeg gerne vil optimere i år, og så vil jeg prøve at gøre det visuelt og gøre det synligt et sted hvor jeg kigger hver dag......så håber jeg det virker ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må jeg høre mere om...og om det virker! Glæder mig til vi ses irl ; )

   Slet
 2. Hep hep hep! Det lyder meget fornuftigt og overskueligt! Jeg prøver (igen igen igen) at skære lidt ned på alt det (alt for meget) sukker og søde sager. Ved dog at jeg vil falde i, men så er det op på hesten igen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er som at være på afvænning... med abstinenser og fristelser ikke mindst! Held og lykke herfra ; )

   Slet
 3. Hvem der bare orkede at få styr på arbejdsværelset.... Te og sofa er mere lokkende. Godt nytår

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også mest til bagefter...men som det er nu, er jeg bare ved at køre sur i det! Te og sofa ved jeg der OGSÅ bliver tid til ; )

   Slet
 4. Svar
  1. Ja, jeg håber at det er lige det der skal til - det ukomplicerede ; )
   Dog bliver det ikke ukompliceret at rydde op i værkstedet ved jeg, men min søn hjælper mig med det grove ; )

   Slet
 5. Jeg har købt hylder,kasser,bokse og hvad ved jeg, ;O) alt skal bruge og sættes op i kontoret for at skabe orden og overblik - pyhh det bliver en større omgang.

  Jeg har så meget forskelligt papir, som jeg ikke lige har styr på, hvordan jeg kan gøre overskuligt og nemt at komme til, det jeg skal bruge ligger altid i bunden af en stak - har du en god ide Jette ???

  Held og lykke med projetet.

  Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kender en som købte et gammeldags arkivskab med hængemapper... hun siger at fra det øjeblik det kom ind i deres hus, har de haft styr på alle deres papirer. Måske kan du også bruge denne løsning? Jeg kender godt det der med bunkerne der vokser, for man får ikke lige puttet papirerne i ringbind osv. Det kræver selvfølgelig at man har en plads til sådan et arkivskab, men til gengæld er alt så samlet et sted ; ) Og om det er kønt.... den rå fabriksstil er jo in, så hvorfor ikke?

   Slet
  2. Løsningen er nu ikke helt tosset ;O)
   Dem der skal akiveres har jeg styr på ... tænke nu mere på fotopapir,mønstredepapir, det jeg printer kort på osv.
   Tænke bare det havde en grafiker som dig lige styr på ;O) du kan godt høre, jeg regner med du printer selv.

   Mona

   Slet
  3. Du ville blive overrasket, hvis du så mit kaos ; ) Jeg burde have et hængearkiv selv! Har en masse skuffedarier, når de er fulde, køber jeg et mere - også i dette arbejdsrum burde jeg rydde op! Det er bare så svært når man er en samler!! : )

   Slet
  4. Det er faktisk mit forsæt dette år. Jeg vil have styr på mine forskellige papirer, så jeg kan overskue, hvad jeg har. Jeg fulgte i sommer et webinar hos et firma ved navn ScrapRack (http://www.scraprack.ca/Default.asp). Jeg har nu ingen intentioner om at købe et kæmpe ringbind fra dem, men de har nogle gode guidelines til at organisere sine papirer. Jeg er gået i gang med et system i tidsskriftskassetter og plastlommer, så jeg kan papirerne stående lodret i stedet for bunker. Jeg mangler stadig at sortere halvdelen af mine papirer... Men det virker for mig! Du kan se en tidligere status på projektet på min blog: femthe.blogspot.dk/2012/06/projekt-organisering-af-kreating.html

   Og ja - der kommer hele tiden mere til, når man ikke kan lade være med at købe. Tænk nu, hvis man stod og manglede en dag...

   God nytår, Jette! Jeg hepper på dig og vil prøve ligesom dig at drikke mere vand i hverdagen. Man får det så godt af det:-)

   Mvh Anne-Mette

   Slet
  5. Tak for dine tips Anne-Mette, måske kan Mona også bruge disse ; )

   Godt nytår og SKÅL i vand!!

   Slet
 6. JEP kender det godt!!! Jeg kan osse mærke at jeg "lige skal igang" Finde ud af hvad jeg synes er vigtigst at fokusere på - for netop at undgå dét som du skriver med at det hele tabes på gulvet...
  Og så tæller jeg ned; vinterens billedkursus starter på torsdag - dét kan til gengæld give energi PÅ kontoen... GLÆDER mig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder dejligt - skal du på kursus eller afholder du kursus?
   : )

   Slet
  2. Jeg skal helt klart PÅ kursus :-) Har været det de sidste to vintre og det er VIRKELIG noget jeg ser frem til...Torsdag aften er TOTAL "hellig" de næste 10 uger :-)

   Slet
 7. Ja husk at drikke nok vand, det kunne jeg også lære noget af:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for påmindelsen - jeg vil straks tage mig et glas mere ; )

   Slet
 8. Jeg synes en ny vane om ugen lyder voldsomt ambitiøst. De siger jo at svære nye vaner tager ca. 5 uger at lære så du får altså en del at bakse med på en gang hvis du skal holde til en ny vane hver uge.

  I år har jeg valgt at flytte alle nytår tankerne, drømmene og fortsætterne til nytårsny (der i år falder den 10). Jeg tænker det giver mig ro til rigtigt at mærke når nytårsfunderinen foregår i et hverdagsrum fremfor i juleferien.

  KRAM.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sigt efter månen og du lander blandt stjernerne ; ) Jeg regner ikke med at få 51 nye vaner i år... men jeg tror det er en god idé at indføre tingene lidt hen ad vejen! Som du skriver et det jo nemt nok at beslutte at leve af kaninfoderi fremtiden, hvis man sidder med munden fuld af chokolade og marcipan ; )

   Jeg håber vi får en masse til at gå i opfyldelse : )

   Slet
 9. Jeg gør det hvert år, laver mig en liste så lang... Og jeg er allerede dumpet i et par stykker. Bliver bare aldrig klogere(0:

  SvarSlet
  Svar
  1. Skynd dig at revidere den lange liste, til en meget kortere en! Det er mit råd ; )
   Hold kæft hvor er jeg klog hva'? ; )

   Slet
 10. Very wise words! Happy 2013! :) x

  SvarSlet
  Svar
  1. Trust me! I'm so wise - ; ) or maybe not..... Happy New Year to you too : ) I enjoy all your visits here. The other day I found more wallpaper from you... it was inside the poster tube still, you are so nice to me : ) And your little note... it's good I save everything and not just throw out!
   : )

   Slet
 11. Og dér ramte du lige ned i min dårlige samvittighed. Jeg kan gå en hel dag på et halvt glas juice, og så henad femtiden ikke forstå, hvorfor jeg har sådan en dundrende hovedpine. Så jeg tror lige jeg napper din gode vane :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og tænk hvad du kan udrette fremover, når du ikke længere skal have hovedpine... det med vandet er altså bare en god en at starte med, hvis det lykkes får man overskud til flere gode vaner, kan jeg mærke ; ) Held og lykke!

   Slet
 12. Din blog er super fin og hyggelig :)

  SvarSlet