torsdag, maj 23, 2013

Rislampe i nye klæder....


For lidt tid siden kreerede jeg denne rislampe til en udstilling.

Nu vil jeg give idéen videre.... til dig som skal holde en smuk fest f.eks. eller bare til at peppe op på verandaen, inde i huset eller noget helt helt andet... 

Til min lampe har jeg brugt: Stærk te, som jeg allerførst har malet lampen med... det gør den lettere transparent og den får en varm tone. I bunden er den malet med neon som er tonet ud... alm. fortyndet akrylmaling. Herefter har jeg klippet silkepapir ud i 8 lag for at have 8 helt ens former til at placere rundt på lampen...i forskellige farver og former, lakeret på i et nogenlunde symmetrisk mønster... flere lag ovenpå hinanden indtil jeg syntes farverne var fine. Jeg startede i toppen og arbejdede mig nedad. De runde neonfarvede dutter er karton som er malet med neon. Til allersidst har jeg sprøjtet lampen med sort tusch... jeg brugte en tandbørste og min tommeltot ; )

Håber nogen kan bruge min idé...  det er billigt og sjovt! Går det helt galt koster en ny lampe kun 20-40 kr. Et godt tip: Hæng lampen op i en snor imens du laver den..

23 kommentarer:

 1. Ej hvor er den blevet fin!

  SvarSlet
 2. Wow! Super flot - lækkert med neonfarven sammen med de udtonede nuancer! Cool!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er godt med kontraster synes jeg : )

   Slet
 3. Wauw hvor er den bare flot! Fedt du har malet den med te:-) Hvad er det der hænger under den? Tyl?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak : ) Ja te er godt til mange ting ; ) Det er silkepapir som hænger ned fra lampen, lige bundet med et bånd i noget transparent stof, som minder lidt om silkepapiret : )

   Slet
  2. Det er så fint altså

   Slet
 4. Hvor er den FIN. God ide at pynte den med silkepapir. Min barndomsveninde skrev dagbog på en rispapirlampe :) Jeg har lagt en del billeder på Pinterest med ideer til hvordan man kan pynte en rislampe.
  Rigtig god weekend Jette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må være en lidt kort dagbog eller skrev hun på flere lamper mon? Og så er det nok ikke ens dybeste hemmeligheder man skriver, hvis lampen hænger fremme ; )
   Jeg må ind og se dine lampe-pins ; ) Du kan jo tilføje min lampe også, hvis du har lyst.. det ville være sejt ; )

   Slet
 5. Jeg har lavet noget lignede med de børn, der kommer på mit værksted. Det blev til nogle fine nye og billige lamper.
  Ikke nogle alle andre har. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige netop! Det var det jeg tænkte: Alle som arbejder med børn kan bruge denne idé! Tænk hvor flot der kan blive til årets sommerfest hvis man tager en masse børn i f.eks. en fritidsklub og får dem til at lave hver sin lampe : )
   Har du ikke taget billeder af dem?
   : )

   Slet
  2. Desværre, jeg er ellers blevet ret god til, at huske at tage billeder af det de laver.(Jeg har lavet et album, der bla. bliver brugt til inspiration, når nogen ikke helt ved hvad de skal lave.)
   Jeg kan sagtens se en sommerfest fyldt med forskellige lamper. :)

   Slet
  3. Du må gøre det igen ; ) Så kan du tage billeder næste gang!
   : )

   Slet
 6. Ej, hvor er den bare fin! Har den grimmeste rispapirslampe til at hænge - den vil jeg se om jeg kan give et nyt look ;-) det var super inspirerede at se din lampe

  SvarSlet
  Svar
  1. God idé - dejligt når man kan være til inspiration for andre. Jeg håber du bliver så glad for din 'nye' lampe at den kan blive vist på bloggen ; )

   Slet
 7. Hvor er den flot!

  SvarSlet
 8. Herlig ide - tak for den :-)

  SvarSlet
 9. Hvor ser det bare fint ud. Super ide

  SvarSlet
 10. Hvor er den blevet skideflot! Sidder lige og ærgrer mig over, at jeg for nylig kylede 2 rislamper ud. Men som du selv siger... de er ret billige at købe igen :)

  SvarSlet